Dutch Power is actief en wij houden u hier graag van op de hoogte.

Rutger Boere nieuw bestuurslid namens Alliander bij Dutch Power

Rutger Boere nieuw bestuurslid namens Alliander bij Dutch Power

Rutger Boere

Per 24 juni 2024 is Rutger Boere het nieuwe bestuurslid namens Alliander bij Dutch Power. Hij volgt Herman Pruisken op die Alliander heeft verlaten.

Jeugdliefdes

Rutger (45) is al 20 jaar getrouwd met zijn jeugdvriendin Christi en samen hebben ze twee dochters van 14 en 16. Zijn eerste liefde was echter een oude auto. Een lelijke eend uit 1986. Na wat speurwerk heeft hij ‘m na 17 jaar weer teruggevonden in een oude schuur. “Mijn passie voor techniek houdt niet op bij de poort van Alliander.” Want naast het restaureren van zijn eend, werkt hij ook als vrijwilliger bij een ggz-instelling waar hij mensen met afstand tot de arbeidsmarkt het vak van fietsenmaker leert. Daarnaast is ook muziek een ding in huize Boere. Rutger speelt piano, zijn dochters harp en dwarsfluit.

Supergaaf

Naast zijn werk heeft Rutger in vijf jaar Electrotechniek aan de TU Eindhoven gestudeerd. “Ik ben er nog niet over uit of dit een prestatie van mij of vooral van mijn vrouw is geweest.” Zijn hele leven werkt hij al in de energiesector. Sinds 2019 werkt hij bij Alliander en sinds afgelopen juni voor Liander. Hij is daar manager netontwikkeling. Zijn afdeling vertaalt knelpunten in het net naar oplossingen en investeringsvoorstellen. “Klassiek gezien gaat het om bereikbaarheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Ik zou daar beschikbaarheid aan toe willen voegen. De welvaart die we genieten, komt immers door de beschikbaarheid van energie. Gezien de huidige uitdagingen is het een mooie plek om werkzaam te zijn en vanuit mijn functie sta ik in het centrum van wat er gebeurt. Dat is supergaaf.”

Veelkoppige uitdagingen

Rutger is resultaatgericht. “Dat kan ook leiden tot binnen je eigen denkraam oplossingen formuleren. Gezien de veelkoppige uitdagingen waar we voor staan is alle kennis en kunde nodig die binnen Dutch Power aanwezig is.” Die kennis en kunde moeten we beter ontsluiten, delen en concreet maken, zegt hij. Dan gaan we sneller. En Dutch Power is niet zomaar een platform. “80 bedrijven van naam en faam hebben zich verbonden aan Dutch Power. Dat zegt wel iets. Daar zit enorm veel potentieel en kracht. En dat hebben we nodig want alleen, vanaf onze eigen stoeptegel, gaan we de uitdagingen waar we voor staan niet realiseren.”